Odprtje razstave Mejniki gledališke igre na gradu Turjak

MEJNIKI GLEDALIŠKE IGRE, nova stalna razstava Slovenskega gledališkega inštituta na gradu Turjak.

Slovenski gledališki inštitut v sodelovanju z upravljalcem gradu Turjak predstavlja novo stalno razstavo, ki obravnava gledališko igro na Slovenskem. Na razstavi bodo lahko obiskovalci odkrivali posamezna historična poglavja in tudi slogovne razlike pri utelešenjih istega dramskega lika. Skozi fotografske, zvočne in avdio-vizualne posnetke bodo spoznavali temeljne poteze posameznih igralskih izrazov ter zasledovali igralske spomine in druge vrste ohranjanja gledališke igre.

Odprtje razstave bo v četrtek, 28. septembra 2023, ob 18. uri, v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine pa bo organizirano brezplačno vodstvo po razstavi, in sicer v soboto, 7. oktobra 2023, ob 17. uri.

Razstavo je finančno omogočilo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, pokrovitelj je Občina Velike Lašče. Realizacijo razstavnih vsebin sta prostorsko in tehnično podprla Akademija za gledališče, radio, film in televizijo ter SNG Drama Ljubljana. Oblikovanje razstave so pripravili v Zavodu TRANS.

Izsek razstavnega panoja. Foto: Tone Stojko, hrani Ikonoteka SLOGI – Gledališki muzej. Grafično oblikovanje: Dolores Gerbec.

Prisrčno vabljeni!

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

Sep 28 2023

Time

18:00 - 19:00

Location

Grad Turjak
Grad Turjak, Turjak