Pohod Po poti očarljivih rastlin

Javni zavod Trubarjevi kraji vas, v sodelovanju s TD Dobrepolje, vabi na Pohod po poti očarljivih rastlin od Ponikev do Velikih Lašč in nazaj.
Kratka, približno 2 km dolga pot, je primerna tako za posameznike kot za družine. Spoznali boste nekaj rastlin, ki imajo tu svoje domovanje. Z malo truda jih lahko naštejete nekaj več kot 200 različnih vrst. Med njimi je kar nekaj takih, ki so v Sloveniji zavarovane ali uvrščene na rdeči seznam ogroženih rastlin.

V smeri Velikih Lašč se boste pohodniki, skupaj z vodnikom Brankom Dolinarjem (botanikom), posvetili ogledu in razlagi nekaterih rastlin ob poti. V povratni smeri (od Velikih Lašč do Ponikev) pa se boste lahko ustavili na kulinaričnih postajah, ki bodo postavljeni ob poti.

Start je ob 9. uri pred mostom izpred Zavoda Prizma v Ponikvah (Ponikve 76, 1312 Videm – Dobrepolje). Startnine ni. Prijave se zbirajo do 25. maja na elektronski naslov td.dobrepolje@gmail.com ali velikolaska@trubarjevi-kraji.si

Vabljeni vsi, ki bi radi spoznali očarljive rastline, ki krasijo to kratko sprehajalno pot ter poskusili dobrote, ki bodo na kulinaričnih postajah pripravljene za vas.

Date

Maj 27 2023
Expired!

Time

9:00 - 11:00

Location

Zavod Prizma
Zavod Prizma, Ponikve