SREČANJE S POEZIJO / PESEM SI 2023

Zavod za razvijanje ustvarjalnosti vabi vse ustvarjalce/-ke in ljubitelje/-ice poezije na pesniško srečanje ob izidu 17. letnega zbornika Pesem si 23, ki bo v soboto, 3. junija 2023, ob 18. uri na Trubarjevi domačiji na Rašici.

Avtorice in avtorji izbranih pesmi nam bodo predstavili svoje stvaritve iz novega, sedemnajstega letnega zbornika poezije Pesem si 23, ki že tradicionalno izhaja v času praznovanja Trubarjevega dne. Z nami bodo tudi uredniki zbornika in pesniškega portala Pesem si Lidija Brezvašček, Luka Benedičič, Sara Špelec, Helena Zemljič, skrbniki Žiga Stopinšek, Tine Dolžan in Gregor Grešak ter Ana Porenta, ki bo povezovala program. Avtorsko branje pesnic in pesnikov bo z glasbo pospremil vsestranski ustvarjalec, prevajalec, urednik … pesnik in kantavtor Matej Krajnc, ki že desetletje sodeluje tudi na portalu www.pesem.si (med drugim je prevedel tudi pesmi Boba Dylana in Leonarda Cohena).

Več si lahko preberete: https://www.pesem.si/a/objava/prikaz/169846/pesem_si_23_srecanje_in_izid_zbornika 

Prireditev je vključena tudi v Teden ljubiteljske kulture, ki ga prireja JSKD RS: https://tlk.jskd.si/?post_type=event&p=28969

VABLJENI!

Datum

Jun 03 2023
Potečen!

ČAS

18:00 - 19:00

LOKACIJA

Trubarjeva domačija
Trubarjeva domačija na Rašici